Marvin
- Naam: Marvin
- Geslacht: Kater
- Leeftijd: +/- 8 jaar
- Vzw: Dierenasiel Gent
- Geadopteerd: Ja
Marvin is geadopteerd.
Marvin verblijft bij ons sinds 27 juli 2021. We zijn voor hem op zoek naar een thuis waar hij alleenheerser kan zijn en waar de humans het niet erg vinden als hij af en toe eens zijn klauwen gebruikt om jou te aaien ;-)
Wil je graag de avonturen en evolutie van onze poezen volgen? Link dan zeker door naar onze instagram-pagina.
Meter: Mireille Corthouts
Peter: Bernard Hendrickx
Meter: Anne Thuysbaert
Verhaal:
Marvin werd in december 2020 gevonden in Lochristi op het containerpark, hij zat letterlijk vast in een container. De politie is hem gaan vangen en hebben hem binnengebracht in het dierenasiel van Gent. Voor de rest hebben we helaas geen informatie over hoe Marvin in die container is gesukkeld. We vermoeden dat hij op zoek was naar voedsel want ook hier laat hij geen enkel brokje liggen of verloren gaan.
Karakter:
Marvin is een speciale kerel en kan héél fel uit de hoek komen. Je kan hem een beetje vergelijken met een grumpy old guy die je moet leren kennen en vertrouwen voor je zijn hartje kan stelen.
Hij woont bij ons sinds juli 2021 en in de 7 maand die hij ervoor in het asiel heeft doorgebracht heeft hij zich nooit laten aanraken door mensen. Hij stak zich vooral weg in overdekte plekjes en op hoogtes waar "de humans" niet dichtbij konden komen. Bij ons heeft hij zich een dikke maand verstopt maar aangezien hij heel erg op eten is gesteld hebben we hem letterlijk uit zijn kot kunnen lokken met snoepjes en natte voeding. Als je hem eten geeft moet je wel opletten want dan gebruikt hij vaak zijn poot mét klauwen om jou duidelijk te maken dat het niet snel genoeg gaat ;-)
Eens hij de weg uit zijn kot gevonden had was het tijd om wat vaker de beentjes te strekken en ook volop te beginnen spelen.
Kwaliteiten:
Marvin is de puuurrrfecte waakkat, hij zal blazen en klauwen naar elke inbreker of bezoeker die hij niet kent. Hij laat ook geen enkel kruimeltje verloren gaan dus veel poezen afwas zal je daardoor niet hebben.
Eens hij jou vertrouwt staat hij elke ochtend klaar voor een lange kin-knuffelsessie en zal hij niet stoppen tot jij hem zijn lekkere brokjes hebt voorgeschoteld. In tussentijd flost hij rond jouw benen en zal je nooit nog de deur uitgaan zonder een oranje schijn op je broek!
Favoriete ligpose:
Marvin heeft verschillende plekjes waar hij graag ligt te slapen. In het begin, wanneer hij jou nog niet zo goed kent, zal je vooral overdekte schuilplekjes moeten voorzien, zoals de boxen op de achtergrond van de volgende foto. Eens hij zich wat veiliger voelt heb je drie opties; ofwel een plankje in de hoogte, een plekje op de warme chauffage of op een groot kussen op de grond. Af en toe kiest hij ook de zetel om op te liggen maar dan mag er wel niemand bij gaan zitten, hij wil de zetel liever helemaal voor zichzelf ;-)
Favoriete speeltje:
Marvin vindt de hengel superleuk en het maakt ook niet zoveel uit welke "vogel" eraan hangt, zolang hij maar goed in het rond vliegt en Marvin ernaar kan slaan. De rupsie is een goede ijsbreker voor in het begin, wanneer hij zich op een hoge plek schuilhoudt. Sowieso moet je ook een groot arsenaal aan kleine balletjes in huis halen, daar speelt hij graag op z'n eentje mee als jij even geen tijd hebt om samen te spelen ;-)
Een hoge krabpaal vindt hij ook de max om eens goed zijn nagels in te zetten en naar boven te klauteren.
Favoriete eten:
Marvin is héél héél erg op zijn eten gesteld, wat ervoor zorgt dat we zijn gewicht in de gaten moeten houden. Op dit moment krijgt hij bij ons aangepaste dieet brokken en elke avond een portie natte voeding die we aanlengen met wat water. Van de gedroogde kipsnoepjes en ijsjes is onze Garfield uiteraard ook grote fan.
Knuffelroutine:
Marvin heeft zich van de 14 maand dat hij in opvang is 12 maand lang niet laten aanraken. Wat hij daarvoor wel of niet toeliet weten we helaas niet, maar we vermoeden dat hij aanrakingen door handen nooit gewoon is geweest.
Maar... met eten kan je bij hem veel bereiken ;-) dus sinds een maand laat hij zich aanraken. In het begin enkel in combinatie met eten en nu zit hij 's morgens te wachten aan de deur en wil hij als eerste geknuffeld worden. Hij heeft liefst dat je aan zijn kin wrijft, de rest van zijn lichaam vertrouwt hij nog niet en dat zal hij ook duidelijk laten blijken met een stevige klauw.
Geef hem dus tijd en bouw het zachtjes op, zo maak je de meeste kans op een goede verstandhouding.
Streken:
Zoals je hierboven al kon lezen gebruikt Marvin graag zijn klauwen om jou iets duidelijk te maken, een goede EHBO-kit is dus aan te raden ;-) Hij is ook niet erg gesteld op onze nieuwkomers dus Marvin moet alleen blijven zodat hij alle aandacht kan opeisen als hij daar zin in heeft.
Update: onlangs is Marvin naar onze bureauruimte verhuisd en sinds hij alleenheerser is van zijn koninkrijk kan hij niet meer stoppen met kopjes geven. Hij slaat ook minder vaak en geniet van de vele knuffels dus hij voelt zich duidelijk veel beter in z'n vel wanneer er geen andere katten in de buurt zijn.
Gezondheidstoestand:
Marvin mist één hoektand, ze hebben deze in het asiel getrokken omdat de tand er slecht aan toe was. Sindsdien heeft hij geen last meer van zijn tandjes. Wel durft hij af en toe eens een hoestbui te krijgen nadat hij zich heeft opgewonden. Dat gebeurt vaak als hij een aanvaring heeft gehad met een andere kat, vandaar dat hij ook absoluut alleen moet blijven. Voor de rest zit Marvin goed in zijn vel, eigenlijk een beetje té goed, daarom is het ook aangewezen om zijn gewicht goed in de gaten te houden.
Ideale thuissituatie:
Voor Marvin zijn we op zoek naar een thuis waar hij het enige huisdier is en zal blijven. Best een thuis waar men véél geduld heeft en het niet erg vindt als hij af en toe zijn klauwen gebruikt. Je mag absoluut niet boos worden als hij dit toch doet, dat begrijpt een kat niet en zal hem niet laten stoppen. Daarom geven we ook de voorkeur aan een gezin zonder kinderen.
Marvin kan soms heel energiek zijn, maar als er dagelijks voldoende met hem gespeeld kan worden hoeft hij niet per sé naar buiten te kunnen.