0

Leo & Emma

  • Naam:  Leo & Emma
  • Geslacht:  Kater en kattin
  • Leeftijd:  +/- 4 en +/- 5 jaar
  • Vzw:  DreamCATchers en Dierenasiel Gent
  • Geadopteerd:  Ja

Leo en Emma zijn samen geadopteerd.

Voor liefjes Leo en Emma zijn we op zoek naar een rustige thuis met geduldige baasjes, waar ze de kans krijgen om op hun gemak open te bloeien en waar ze de enige huisdieren zullen zijn en blijven.

Meters en peters: Lize Stroobants en familie
Meter: Marjolein Dekeyser
Meter: Monique Lambein
Meter: Marie-Claire Beckers
Meter: Tineke Van de Walle
Peter: William Sweetlove
Peter: Joost Vantilborgh
Meter: Amélie Allingham

 

Overzicht katten
e1e4610b_ed41_406c_9fee_3dd0f6056005

Verhaal:

Zet jullie schrap voor alweer een prachtig liefdesverhaal...

Leo, het leeuwtje met de lange manen en oorpluisjes, dook als straatkat plots op bij een voederlocatie. Om te controleren of Leo een thuis had werd hij naar de dierenarts gebracht, maar helaas was hij niet gechipt en konden er dus geen baasjes gecontacteerd worden. De dierenarts zorgde ervoor dat Leo alsnog gechipt werd, hij kreeg de nodige vaccins en werd gesteriliseerd. Leo-baby's zouden the cutest ever zijn, maar de asielen worden overstelpt met gevonden kittens en volwassen katten dus de wettelijk verplichte sterilisatie is echt wel een must. Nu, de dierenarts die Leo behandelde had de indruk dat hij in tegenstelling tot andere straatkatjes wel te socialiseren was dus dat wilden wij zeker proberen. Hij kreeg een voorlopige thuis bij onze vrijwilligster Lisa, waar met de nodige zorg en liefde werd gekeken of hij zijn schrik voor mensen kon overwinnen. Het buikgevoel van de dierenarts bleek te kloppen en Leo begon heel erg langzaamaan te ontdooien, dus enkele maanden later was hij klaar om naar DreamCATchers te verhuizen om hier de boel op stelten te zetten. En oh ja, dat deed hij... ;-)

Emma haar verhaal gaat terug naar augustus 2020, toen het dierenasiel een vangactie organiseerde in Lievegem omdat ze melding hadden gekregen van enkele zwervende katten. Ook Emma was niet gechipt of gesteriliseerd en ze bleek ook nog eens zwanger te zijn. Ondanks alle goede zorgen hebben haar kittens het jammer genoeg niet gehaald. Wanneer ze er klaar voor was werd Emma ter adoptie gezet, maar na meer dan een jaar hadden zich nog steeds geen kandidaten aangemeld dus mocht Emma in december 2021 samen met Merryl naar ons verhuizen.

Karakter: 

Toen Leo net bij ons was had hij het opnieuw wat moeilijk. Er was iets dat hem stoorde en dat liet hij ons weten door plasjes en jawel, ook kakjes te doen op verschillende plaatsen die daar niet voor voorzien waren. Katten doen dit vaak omdat ze niet tevreden zijn met hun toilet, dus we voorzagen verschillende soorten kattenbakken, verschillende soorten vulling, kattenbakken in de hoogte, noem maar op, maar niks hielp. Wat wel hielp was Leo in een aparte kamer houden, maar we vonden het zo erg voor hem want hij was wel fan van andere katjes. Maar wat bleek na lange tijd.. Leo was vooral fan van de meisjes die hier woonden en vond die zelfzekere katers die hier rondliepen maar niks. Het was van hen dat hij schrik had  :( dus nadat de stoere katers een nieuwe thuis hadden gevonden was onze playboy met het kleinste hartje klaar om aan zijn versiertoer te beginnen.

Klein maar dapper, deze uitdrukking past perfect bij Emma. Ondanks haar kleine gestalte staat ze zeer goed haar mannetje tegenover al die grote katers die ze hier bij ons al heeft ontmoet. Ze is niet te verlegen om hen op hun plaats te zetten indien nodig. Het is een rustige poes met een eigen willetje die een en al gezelligheid uitstraalt en met haar luid gespin duidelijk maakt als ze zich goed voelt. Tenzij het zoomies-tijd is natuurlijk, dan crosst ze de hele ruimte rond en heeft ze plots energie voor twee en totaal geen tijd om te knuffelen.

Kwaliteiten:

Wat Leo zijn kwaliteiten betreft: kijk gewoon naar hem, zijn looks zijn toch echt 'to die for'. Met zijn prachtige groene ogen, koninklijk postuur, witte pootjes en mega floofstaart windt hij iedereen rond zijn vinger. Nadat hij eerst Merryl helemaal voor zich gewonnen had, heeft hij nu z'n pijlen afgeschoten richting die andere kleine dame, Emma.

Iedereen rond haar pootjes winden, daar kan Emma ook wat van. Wanneer het café open is durft ze al eens een slaapplekje dicht bij de bezoekers te kiezen, met vele liefdevolle 'oooohs' en 'aaaahs' tot gevolg. Ze geniet van de aandacht die ze krijgt en een voor een vallen onze bezoekers in zwijm.

Favoriete ligpose:

Zolang het hoog en droog is, is Leo tevreden. Een doos of een zacht mandje in de hoogte, een krabkarton, een kussentje aan het raam; heel kieskeurig is hij niet. Spuit je ook wat valeriaanspray op zijn plekjes, dan is hij de gelukkigste Leo ter wereld.

Ook Emma is zot van de valeriaanspray, al mag het voor haar evengoed een kattenkruidspray zijn. Slapen doet ze liefst hoog in onze boom, in een zacht mandje of aan het raam. Emma is een echte zonneklopper, elk streepje zon probeert ze mee te pikken, dus een plekje op een zonnige vensterbank is perfect voor haar.

Hoewel ze niet kieskeurig zijn, zal het in een nieuwe thuis belangrijk zijn om voldoende schuil- en slaapplekjes in de hoogte te voorzien.

Streken:

Telt het DreamCATchers kampioenschap doos-zitten als "streken"? Dan heeft Leo toch een verdienstelijke poging gedaan om dit te winnen. Hij heeft namelijk maanden in een doos in de hoogte gewoond vooraleer hij zich veilig genoeg voelde om alle ruimtes te verkennen. Weet dus dat hij zich in een nieuwe thuis waarschijnlijk ook lange tijd zal verstoppen vooraleer hij durft rond te lopen. Maar sinds hij de klik gemaakt heeft zorgt hij elke dag voor zoveel vrolijkheid en plezier. Hij wandelt op z'n gemakje de ruimtes door met z'n wapperende staart hoog in de lucht. Intussen heeft hij al maanden geen toiletprobleempjes meer gehad en is hij hier heel gelukkig.

Ons Emma, die denkt hier geregeld dat ze deelneemt aan de Olympische Poezenspelen. Haar belangrijkste discipline is het worstelen, dat heeft ze samen met Leo goed onder de knie. Het lijkt er soms nogal hevig aan toe te gaan, maar gelukkig hoeven er tijdens deze spelen geen medailles te worden uitgereikt en blijft het dus allemaal heel vriendschappelijk. Wanneer ze echter haar liefdesrivaal Merryl tegen het lijf loopt (je weet wel, die waar Leo ook een oogje op heeft), durft ze zich al eens aan de nieuwe discipline 'blazen' te wagen, ze heeft die knapperd namelijk liefst voor haar alleen. De laatste discipline waar Emma in uitblinkt, is hardlopen. Bij onze dierenartsen van Wellopet kan je een rad huren en wanneer dit in onze living stond kon Emma er maar geen genoeg van krijgen. Volgens ons liep ze dagelijks wel een hele marathon ;-)

Knuffelroutine:

"Do not touch the floof" is momenteel nog Leo's levensmotto. Of daar ooit verandering in zal komen kunnen we niet voorspellen, we schatten die kans heel klein in. Maar mochten nieuwe baasjes hem er ooit kunnen toe verleiden willen wij absoluut videomateriaal om mee te genieten ;-) hoe wij op dit moment op een andere manier contact hebben met Leo kan je hieronder lezen...

Toen Emma in het asiel verbleef liet ze zich al die tijd niet strelen. Bij ons was ze in het begin ook nog angstig, maar na enkele maanden kreeg ze toch genoeg vertrouwen en was de typische Emma-knuffel een feit. Hoe zo'n typische Emma-knuffel eruitziet? Wel, je geeft haar eerst alle tijd om rustig aan je hand te ruiken, waarna ze zich omdraait, haar poepje hoog in de lucht steekt en je haar zachte rugje naar hartelust mag strelen. Haar kopje is voorbehouden voor de mensen die ze al langer kent en volledig vertrouwt, en voor Leo ;-)

Favoriete eten: 

Mmmm, vloeibaar snackje, njam njam. Leo lust zo graag snackjes dat hij dit uiteindelijk van onze vinger is beginnen likken! Wat een geweldige uitvinding zijn die poezensnoepjes toch. Leo durft al snoepend alsmaar dichter te komen en zelfs die raar ruikende mensenhanden aan te raken, hoera :-)

Emma lust ook graag eens een snoepje, maar zij zal niet altijd uit haar comfortabele slaapplekje komen voor onze heerlijke kippensnoepjes. De droge brokjes van Yarrah smult ze met alle plezier op, maar voor de natte voeding is ze wat kieskeuriger. Ze raakt de verschillende smaakjes rap beu dus soms eens afwisselen is nodig voor haar. Op dit moment is ze gelukkig met de mousse van Almo Nature.
(nvdr: enkel de mousse, niet die met stukjes erin, maar op de mousse wel een topping van droge brokjes. Hebben we al verteld dat Emma een eigen willetje heeft??)

Favoriete speeltje: 

Voor Leo is spelen een beetje dubbel. Van een hengel met een vogel die in zijn buurt komt vliegen is hij meestal nog te bang en zal hij eerder wegvluchten. Maar spelen in z'n eentje met allerlei soorten balletjes, knikkers, vissen, enzovoort kan hij als de beste! Ook achter de meisjes zitten kan hij goed. Ja hoor, zowel letterlijk als figuurlijk ;-)

Van Emma haar aanvankelijke angst voor de hengel was al snel niks meer te merken. Eender welk beestje eraan hangt, ze moet en zal de prooi te pakken krijgen! "Klein maar dapper" is ook op speelgebied bij haar van toepassing. En na het spelen knuffelt ze graag nog wat met haar kattenkruid hartje. Emma is ook een echte klimmer dus je voorziet best voldoende, hoge krabpalen.

Gezondheidstoestand:

Leo is het gezondste leeuwtje dat er bestaat. Ijdeltuit als hij is onderhoudt hij ook perfect zijn lange manen, samengeklit haar hebben we bij hem nog niet gezien.

En ook Emma blaakt van gezondheid. Zij is helemaal klaar om naar een nieuwe thuis te vertrekken!


Basisvereisten

We zoeken voor Leo en Emma een gezin dat voldoet aan deze basisvereisten: 

  • Een gezin met een vaste dagelijkse routine 
  • Een gezin zonder kleine kinderen 
  • Mogelijkheid om een aparte ruimte in te richten als introductieruimte 
  • Voldoende hoogtes en schuilplekken kunnen voorzien 
  • Geduld, geduld, geduld

Adopteer

Cookies

Natuurlijk krijgen de katten in het café af en toe cookies. Maar ook u krijgt van ons een cookie, weliswaar digitale cookies. Wij maken gebruik van deze cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw voorkeuren te onthouden. Meer info kan u vinden in onze algemene voorwaarden.