0

DreamCATchers moet verhuizen!

26/05/2023 BIG NEWS
Eind vorig jaar kregen we het moeilijke nieuws te horen dat we met onze vzw weg moeten uit ons huidig pand. Een nieuwe locatie hebben we gelukkig al gevonden, maar de hele verhuis zal een grote financiële impact hebben op onze werking.
 
We gaan dus alle hulp goed kunnen gebruiken!
Hoe jij ons kan helpen kan je hieronder lezen.
 
20230526_DC_Crowdfunding_visual

Een nieuw pand vinden...

Het vinden van een nieuwe locatie was geen gemakkelijke opgave. Verhuurders staan vaak niet te springen om katten toe te laten in hun pand. En ook, waar willen we naartoe? Blijven we in de stad met hoge huurprijzen of verhuizen we naar de rand waar het allemaal wat goedkoper is? Na wat rond vragen was het snel duidelijk dat we voor een locatie in de stad moesten gaan, ondanks de zeer hoge huurprijzen.

We zijn opgelucht dat we een geschikt pand gevonden hebben. In het najaar verhuizen we naar Baudelokaai 13, nog steeds in Gent ;-) Dichtbij het stadscentrum, maar rustig gelegen nabij het park. Er is meer ruimte, er kunnen meer katten worden opgevangen én op termijn zullen de katten veilig kunnen ronddartelen in de binnentuin.

Een nieuw pand inrichten...

Na de opluchting begint nu natuurlijk het echt werk, want het pand is nog niet cat-friendly. Om alles te herorganiseren en inrichten gaan we een aanzienlijk budget nodig hebben. Het is moeilijk te voorspellen hoeveel het exact zal zijn, maar we rekenen op een bedrag van ongeveer € 35.000. Dit bedrag is gebaseerd op wat we nodig hadden bij de opstart van ons huidige pand. We kunnen wel enkele zaken recupereren, maar alles is intussen een pak duurder geworden en we hebben extra meubilair, deuren, (glazen) wanden, ventilatie, verf, verlichting en dergelijke nodig. Daarnaast moeten we ook een tijdje onze deuren sluiten waardoor we héél wat omzet verliezen.

Een nieuw pand financieren...

Ondertussen hebben we zelf al actie ondernomen om extra centjes in het laatje te brengen. Zo hebben de vrijwilligers een heuse benefiet-quiz georganiseerd. Dit was een groot succes en heeft maar liefst € 2.400 opgebracht. Een mooie start van onze inzamelactie!

Wat we zelf nog op de planning hebben staan:

 • Benefiet-film "Mijn kat en ik" in samenwerking met Sphinx cinema op 4 juni
 • Benefiet DreamCATchers verjaardagsfuif op 29 juli
 • Benefiet impro avond in samenwerking met AMAI op 10 augustus
 • Een spaghetti-avond bij 'Het Moment' in augustus
 • Extra zondagsopeningen tijdens de zomermaanden
 • Een koekjesverkoop

Voor elk wat wils en zo kan iedereen naar eigen voorkeur zijn steentje bijdragen.

Hoe kan jij helpen?

Heb je het niet zo voor events en veel volk? Of woon je niet rond Gent en wil je graag op een andere manier helpen? Dat kan natuurlijk ook!
Hieronder lijsten we alvast enkele mogelijkheden op ter inspiratie. Maar misschien heb je zelf nog een beter idee?

 • Organiseer een koekjes/snoepjes/chocolade/plantjes/.... verkoop. Al dan niet zelfgemaakt ;-)
 • Organiseer een inzamelactie via Instagram of Facebook 
 • Organiseer een tweedehands closet sale
 • Verkoop steunkaarten (deze kan je in onze shop aankopen)
 • Vraag op je werk of er een collectebus mag geplaatst worden op de werkvloer (wij kunnen deze voorzien)
 • ...

Laat het ons zeker weten als je een leuke actie hebt, dan kunnen wij er ook reclame voor maken via onze socials.


Vind je moeilijk de tijd om zelf een actie te organiseren en op te volgen, maar wil je toch graag helpen? Dan zijn onderstaande opties misschien wel iets voor jou...

 • Ga altijd langs TROOPER.be bij het online shoppen
 • Doneer iets in een van de DreamCATchers collectebussen die verspreid zullen staan in Gent
 • Je kan ook voor ons een cadeaubon kopen bij IKEA of Brico
 • Op onze donatiepagina staan er verschillende opties om te doneren met heel wat leuke beloningen :-)

Dankjewel!!

Cookies

Natuurlijk krijgen de katten in het café af en toe cookies. Maar ook u krijgt van ons een cookie, weliswaar digitale cookies. Wij maken gebruik van deze cookies om het inloggen op onze website te vergemakkelijken en uw voorkeuren te onthouden. Meer info kan u vinden in onze algemene voorwaarden.