Huisregels

Katten hebben een gevoelig neusje, en ze zijn sowieso dol op jouw natuurlijke geur, dus overdrijf niet met de Chanel No. 5 (en ook niet met de No. 1, 2, 3, en 4).

Voor je bij de katten gaat, vragen we je om even de handjes te reinigen. Zeker als je zelf katten, honden of andere huisdieren hebt. Met uitzondering van tonijn misschien. Maar doe het dan liefst gewoon voor ons.

Zet jouw gsm graag op stil. Voor de rest: Foursquare, Yelp, Instagram, Boomerang, Facebook, Twitter, Snapchat en Pokemon Go zoveel je wil! Zolang er maar geen flash aan te pas komt. Een hashtag mag altijd: #WeAreDreamCATchers

Zélfs onze belachelijk lieve katjes kunnen van tijd tot tijd een slechte dag hebben, en dan durven ze al eens van ‘niet zonder handschoenen aanpakken’ doen. Merk je dat ze zich terugtrekken, speel dan liever niet.

Zeg tegen de katten eerst even hallo, bonjour, hello, ciao of sagabona kunjani wena vanop afstand. Concreet: knipper traag met beide ogen. Zo stel je katten gerust. Als je ze constant in de ogen staart, denken ze dat je hen gaat aanvallen.

Wanneer een kat bij jou komt, toon haar eerst jouw paspoort (lees: laat ze eerst even aan jouw hand snuffelen). Als ze je oké vinden en graag gestreeld willen worden, zal je een kopje krijgen. Indien niet, moet je op zoek naar een andere spinster.

Maak geen slapende katten wakker. Et pour les chiens la même chose!

De verleiding is groot – we weten het – maar de katten mogen écht geen eten krijgen. Nee, zelfs geen carpaccio van jonge lenteraap met gerookte Oosterschelde-paling op een bedje van puntpaprika en kimchi – om maar een voor de hand liggend voorbeeld te geven. Sommige katten krijgen speciale voeding en hoeveelheden, dus geniet vooral zelf van onze lekker taartjes, olijven of koekjes.

Onze katjes zijn ALTIJD elegant, behalve wanneer ze een zeer klein beetje lomp zijn.  Let dus op met wat je op tafel legt, zoals smartphones, tablets en kristallen vazen.

Kinderen zijn even de max als katten, dus breng ze vooral mee! Maar probeer ze misschien ook een beetje in toom te houden – voor het gemak van de katten, en de veiligheid van de kinderen.

Voor wie per se iets wil optillen: om de hoek ligt er een Basic-Fit! Onze katten mag je dan weer gewoon laten lopen. Vree wijs!