Zwartje – geadopteerd

Zwartje is geadopteerd. 

Verhaal:

Zwartje werd afgestaan door haar vorige eigenaars, omdat ze van de nieuwe huisbaas niet welkom was. Gelukkig ging ze van het ene paar goede handen in de andere over. Ze kwam samen met Witje bij ons op café. Witje kreeg helaas de diagnose van diabetes en kon daardoor niet in het café blijven. Je kan Witje wel nog steeds adopteren via het dierenasiel. 

Karakter:

Zwartje is een beetje een verlegen kattin. Ze durft al eens haar bovenlip optrekken om vervolgens onder een kast te verdwijnen. Maar eenmaal ze aan jouw aanwezigheid gewend is, kun je je geen lievere kat inbeelden.

Kwaliteiten:

In tegenstelling tot onze Eurosong-finaliste hebben we hier met een echte ‘Noire’ te maken. Haar prachtige zwarte pels glanst als geen ander en is ook nog eens super zacht! Nog geen Black Jaguar Deluxe, maar ‘t komt in de buurt.

Favoriete ligpose:

Zwartje ligt – in tegenstelling tot onze andere katjes – graag dicht bij de grond, en als het kan veilig onder een kast.

Favoriete speeltje:

Spelen hebben we Zwartje nog niet direct zien doen, maar misschien speelt ze enkel ‘s avonds als wij weg zijn. De enkele keren dat we haar wel aan het spelen kregen, was met een portie catnip, daar kan ze helemaal van uit haar dak gaan 🙂

Favoriete eten:

Zwartje is duidelijk dol op vis. Tonijn, vers of uit blik, het maakt haar niet uit. Voor iets dat uit de zee komt, trekt ze nooit haar neus op. Laat haar dus nooit alleen aan het strand.

Knuffelroutine:

Dit is duidelijk een poes die nog moet ontdooien, en dat vergt wat geduld. Pas als ze het tijd vindt om jou toe te laten, kun je beginnen aan uitgebreide knuffelsessies.

Streken:

Zwartje zit graag onder kasten. Spijtig genoeg kun je je niet onder elk meubel verschuilen, maar dan had je waarschijnlijk de handleiding van je nieuwste aankoop bij IKEA nog niet goed bekeken. Gelukkig haal je met Zwartje je eigen IKEA-monteur (of eerder demonteur) in huis; ze zal hoe dan ook een manier vinden om onder je kast te raken, wees gerust!

Ideale thuis:

Zwartje plaatsen wij het liefst alleen, dan kan ze volop van jouw aandacht genieten. Een rustige plaats waar ze binnen kan zitten, is perfect voor haar. En een paar IKEA meubels zijn ook een must.

Gezondheidstoestand:

Zwartje is op dit moment nog aan het herstellen van de niesziekte. Zo heeft ze al een paar zakdoekjes versleten en voelt ze zich nog niet 100% goed in haar vel, maar dat komt binnenkort wel in orde.

Naam: Zwartje

Geslacht: Kattin

Leeftijd: 9 jaar

Vzw: Dierenasiel Gent