Oscaar – geadopteerd

Oscaar is geadopteerd.

Peter: Familie Van Walle

Verhaal:

Oscaar werd gevonden door Gilberte. Wie Gilberte is, wat Oscaar haar wou vertellen of hoe het arme dier op straat is beland,… we zullen het nooit weten. Maar gelukkig heeft Gilberte gezorgd dat Oscaar goed terecht kwam, want deze coole kerel kan niet wachten om zijn nieuwe thuis te vinden.

Karakter:

Oscaar is zonder meer een chille gast die al graag eens op zichzelf zit. Wat ontspanning (op jouw schoot, bijvoorbeeld) is dus iets dat tot de mogelijkheden behoort. Deze jongen houdt al eens van een knuffeltje, en laat zich dan ook geheel relaxed op zijn rug naar hartelust masseren.

Kwaliteiten:

Oscaar is een groot geval, en ditmaal niet in buikomtrek! Hij is een kanjer van formaat die uitziet naar een liefdevolle thuis. Hij is ook helemaal niet bang om zelf de eerste stap te zetten; wanneer hij nood heeft aan een portie affectie, komt hij zelf wel kopjes geven. Je haalt er trouwens een echte Osca(a)r and the Wolf mee in huis: Oscaar als hij slaapt en The Wolf als hij speelt.

Favoriete ligpose:

Het hoeft allemaal niet ingewikkeld te zijn voor deze kater. Simpelweg een koude vloer is al wat deze koning nodig heeft in zijn rijk. Al wordt hij ook wel eens gesignaleerd in de rieten mand voor onze ruit. Er is natuurlijk niets leukers dan te genieten van al die aandacht van de hoomans.

Favoriete speeltje:

Oscaar is gewoonweg zot van de hengel. Als een echte wolf sluipt hij er naartoe. Dat tikkeltje roofdier in hem merk je ook aan zijn behendigheid om de krabpaal op te klimmen. Voor Oscaar had die gerust nog iets hoger mogen zijn, zo’n acrobaat is hij.

Favoriete eten:

Of er nu nat- of droogvoer op het menu staat, deze koning geniet altijd van een lekker hapje. Als het maar mooi geserveerd wordt, natuurlijk.

Knuffelroutine:

Oscaar begint gelukkig niet te huilen als een wolf wanneer het op knuffels aan komt. Hij komt je er met gemak op wijzen als het daar tijd voor is, volle maan of niet. Daarbij geniet hij zeker van knuffels op zijn kopje en als je succes hebt, kan je zelfs gewoon over zijn buik strelen.

Streken:

Oscaar is een echte bandiet, voor wie geen enkel slot veilig is. Je zal dus extra waakzaam moeten zijn en je deuren goed op slot houden. Daarnaast is hij ook gekend bij het gerecht voor wildplassen in kartonnen dozen… Da’s ook een manier om van je oud karton af te geraken, maar toch geniet recyclen onze voorkeur. (Dit was bij het opvanggezin, maar bij ons heeft Oscaar nog nooit een accident gehad) Hoewel Oscaar nog geen tijd achter tralies heeft moeten doorbrengen, heeft hij wel een helse schrik van té kleine ruimtes. Een bezoek aan de dierenarts moet dus goed worden voorbereid.

Ideale thuis:

Voor Oscaar zijn we op zoek naar een huisje waar hij op zijn gemak kan relaxen. Een tuin is voor deze kater must! Een huis is gewoon te klein. Andere dieren zijn voor Oscaar ook geen optie, hij heeft liever het rijk voor hem alleen. Kinderen kunnen geen kwaad (al zouden dat best niet té jonge kinderen zijn). Deze wolf heeft wel een open kattenbak nodig die ruim genoeg is voor zijn formaat.

Gezondheidstoestand:

Kort samengevat: zo gezond als een wolf (al zal het wel even wachten zijn op Oscaar’s volgende album).

Naam: Oscaar

Geslacht: Kater

Leeftijd: +- 1 jaar

Vzw: Kat Zoekt Thuis