Nestor – geadopteerd

Nestor is geadopteerd, maar verblijft wel nog in het café.

Verhaal:

Nestor werd gevonden in de buurt van een restaurant, waar hij blijkbaar een goede voedselbron had gevonden. Maar toen ze hem de rekening voorschotelden, bleek betalen niet echt een optie. Dus vloog hij naar buiten en kwam terecht bij Kat Zoekt Thuis. Daar stonden ze versteld van zijn zachtaardige karakter en ook zijn omvang ;-).

Karakter:

Nestor is een echte ‘crème’ van een vent. Of is ‘chocomousse’ een treffender omschrijving? Hij is zeker niet mensenschuw, integendeel; jouw aandacht stelt hij best op prijs.

Kwaliteiten:

Deze knappe jongen is – zoals we al suggereerden – niet van de magerste. Maar dat maakt hem natuurlijk niet minder mooi of sympathiek. Onze Nestor heeft behoorlijk wat vel over en dat maakt het nu net zo leuk om hem te knuffelen!

Favoriete ligpose:

In het café ligt Nestor graag op de hoogste planken en op de catwalk. Soms hangt zijn buik zelfs een beetje door een van de gaten in die catwalk. Laat ons zeggen: ideaal voor een buikmassage, dat zal-ie zeker appreciëren.

Favoriete speeltje:

Nestor is een speelvogel en daar heeft hij zelfs geen echte vogel voor nodig; een van onze ‘prethengels’ volstaat. Hij houdt van vurig en passioneel spel, al kan hij daarbij soms wat overweldigend uit de hoek komen. Maar veel spelen is uiteraard de beste manier om wat af te vallen!

Favoriete eten:

Wat eten betreft is Nestor absoluut ‘genen moeilijken’. Hij moest dan wel de restjes lasagne en kaviaar uit zijn restaurant periode achter zich laten, maar hij is ook nu zeer tevreden met het aanbod aan kattenvoer dat wij in huis hebben. Je zal hem dus niet gauw horen klagen over de cuisson: op zijn bord ermee en daarmee uit!

Knuffelroutine:

Naast een speelvogel is Nestor ook een enorme knuffeltijger, en dan mag je ‘enorm’ toch wel letterlijk nemen. Hij krijgt graag een nekmassage en zelfs tegen een buikmassage (en daar is wat werk aan) zegt hij allesbehalve nee.

Streken:

Misschien… hou je Nestor best uit de buurt van je porseleinkast, want deze ‘olifant’ durft al eens een stapje verkeerd te zetten. Je kan hem een beetje lomp noemen, en ook met zijn gewicht zal je wel een paar geluidjes horen. Hopelijk is dat gewoon zijn massa die hij verplaatst, en niet jouw dure Chinese vaas… 🙁

Ideale thuis:

Nestor plaatsen we liefst niet samen met andere katten. Hij kan soms met zijn enthousiasme geen blijf. Van jou verwachten we ook wat inzet om hem in zijn speelse momenten tegemoet te komen. We geven tevens de voorkeur aan gezinnen met iets oudere kinderen, die begrijpen dat hij soms wat onvoorspelbaar kan reageren. Plek waar hij buiten kan is ook belangrijk, want hij tuiniert graag. 

Gezondheidstoestand:

Het zal u wellicht niet verbazen: onze Nestor heeft een beetje overgewicht, ja. Maar als je consequent op zijn voeding let, is hij voor je het weet terug de oude (gespierde) kater die hij vroeger was.

Naam:  Nestor

Geslacht: Kater

Leeftijd: 1 jaar

Vzw: Kat Zoekt Thuis