Kattencafé

Wat is een Kattencafé?

Het idee is afkomstig uit Japan. Mensen wonen er vaak in grote flatgebouwen, waar geen dieren zijn toegelaten. Daarom kreeg iemand het idee om een café te openen waar poezen in rondlopen. Zo hoef je niet stiekem een dier in huis te halen, en kun je toch genieten van knuffels en wat speeltijd met een kat. Je “huurt” er als het ware tijd met een kat.

Wij hebben ons laten inspireren door dat idee, maar vonden een louter commerciële onderneming maar niets. Er zijn zo ontzettend veel katten die jaarlijks in het asiel wachten op een nieuwe thuis, en door enkele van hen in ons café een plekje te geven, kunnen we hen helpen om zo een thuis te vinden.

Alle katten in het café kan je dus adopteren. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Wil je gewoon een koffie komen drinken, dan steun je ook rechtstreeks de vzw’s waarmee we samenwerken. Een koffie met een klontje goed gevoel.

Daarnaast vinden we het vooral belangrijk om adoptie op een positieve manier in de kijker te zetten. Zo kun je de tijd nemen om het diertje te leren kennen en kan je zien of de kat wel bij jou past.

Naast het café hebben we ook een shop met – uiteraard – de kat als centraal thema. Je kan er leuke items vinden voor jouw fluffy vriend, maar we hebben ook aan de crazy cat ladies en men gedacht.

Heb je vragen of een probleem, of heb je advies nodig? Spring dan gerust binnen. Wij proberen je zoveel mogelijk verder te helpen.

Om de gezondheid van onze katten te vrijwaren, worden er geen andere dieren in het café toegelaten. Ben je op zoek naar een nieuwe thuis voor een kat of heb je een kat gevonden? Neem dan contact met ons op en we verwijzen je graag door.