FAQ

Q: Mag ik mijn kat meebrengen naar het café?

A: Neen, sorry. Hoewel we natuurlijk alle katten graag zien, willen we vooral de gezondheid van onze katten beschermen. Jouw kat kan natuurlijk perfect gezond zijn, maar aangezien ze uit een andere omgeving komt, is het nog steeds mogelijk om ziektes over te dragen. Alle katten in ons café hebben een quarantaine periode achter de rug om ziektes uit te sluiten en zijn uitgebreid onderzocht geweest door onze dierenarts. Ook andere dieren zijn helaas niet toegelaten.

 

Q: Moet ik reserveren?

A: Technisch gezien hoef je niet te reserveren, maar wij raden het wel ten sterkste aan. Het garandeert dat je binnen kan op het moment dat voor jou best past. Als er nog een plaatsje vrij is, ben je natuurlijk meer dan welkom. Hou er wel rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn.

 

Q: Hoe kan ik een kat adopteren?

A: Neem een kijkje op onze Adopteer pagina voor meer info over adoptie.

 

Q: Hoe zit het met de hygiëne?

A: De keuken is volledig gescheiden van de katten. Alle drankjes worden dus in uiterst hygienische omstandigheden bereid volgens de richtlijnen van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid. De kattenbakken bevinden zich in een aparte ruimte die niet toegankelijk is voor het publiek. Daar zal je dus absoluut geen hinder van ondervinden. Verder hebben wij verschillende procedures die dagelijks worden toegepast om alles mooi en proper te houden zodat zowel u als onze katten een fantastische ervaring hebben. Wist u trouwens dat katten bijzonder hygienische  beestjes zijn?

 

Q: Waar komen de katten in het café vandaan?

A: Al onze dieren zijn afkomstig uit het asiel of een van de vzw’s waarmee wij samenwerken. Wij geven voorrang aan dieren die al een langere tijd in het asiel zitten, om zo hun kansen om hun droommandje te vinden, te vergroten. Het is vooral belangrijk dat het dier bij ons in een beter situatie komt, dan ervoor. Wanneer de poes bij een opvanggezin in een groot huis woont, is ons café niet echt een verbetering. Kijk dus zeker ook eens op de website van Kat Zoekt Thuis of het dierenasiel.

Alle dieren werden eerst in quarantaine geplaatst en gecontroleerd door een dierenarts. Ze zijn allemaal gecastreerd/gesteriliseerd, ingeënt en gechipt.

 

Q: Niet alle katten zijn gemaakt om in een drukke omgeving te leven of tussen de andere katten. Wat als een poes zich niet goed voelt?

A: Het is inderdaad zo dat niet alle katten bij ons op hun plaats zitten. Vaak na enkele weken gaat het beter. Wij werken samen met kattengedragstherapeut Joline De Jaegher om het gedrag van de katten te analyseren. Wanneer zij beslist dat een kat niet thuis hoort in het café, dan zoeken wij een oplossing. Van zodra we merken dat een diertje hier niet geluk is, kijken we voor een opvanggezin.

 

Q: Door omstandigheden kan ik mijn kat niet langer houden, kan ik ze naar de cat café brengen?

A: Neen. Wij hebben zelf geen quarantaine ruimte en kunnen dus geen dieren binnen nemen. Je kan altijd terecht bij het dierenasiel Gent om je dier af te staan.

 

Q: Wonen de katten in het café?

A: Ja, ze wonen hier tot wanneer ze een nieuwe thuis vinden. Ze worden niet in een kooi gestoken en kunnen zowel overdag als ‘s nachts vrij rondlopen.

 

Q: Hoeveel mensen kunnen er in het café?

A: Wij hebben plek voor maximum 14 personen. We proberen dit te beperken, zodat de sfeer rustig blijft en de katten zich zoveel mogelijk laten zien.

 

Q: Wat als ik in het café ben en alle katten slapen?

A: Katten slapen gemiddeld 16u per dag. De kans is dus groot dat ze liggen te slapen. In de voormiddag zijn ze het meest actief of net voor sluitingstijd. Dat zijn dus de beste momenten om te komen.

 

Q: Zijn er kinderen toegelaten in het café?

A: Kinderen zijn toegelaten in het café, maar we vragen met aandrang aan de ouders om de kindjes goed voor te bereiden op het bezoek. Bespreek zeker op voorhand met de kinderen onze huisregels. Leg hen ook goed uit dat dit geen huiskatten zijn. Door hun soms moeilijke achtergrond kunnen ze niet altijd gestreeld worden. Focus er dus vooral op dat ze katjes kunnen zien. Zo vermijden we traantjes. Voor de allerkleinsten, vragen we om het zo rustig mogelijk te houden, zodat de katjes zich laten zien. Mochten de kindjes beginnen huilen, vragen we om even naar het shop gedeelte te gaan tot de rust is weder gekeerd. Bedankt voor jullie begrip!

 

Q: Kan ik vrijwilliger worden in het café?

A: Momenteel hebben wij een goed team met gemotiveerde vrijwilligers. Soms valt er iemand weg en zoeken we dus nieuwe mensen. Van zodra onze nieuwe website terug online is, kan je terug inschrijven en van zodra we iemand zoeken, zullen we je contacteren.

 

Staat je vraag er niet tussen? Stuur een mailtje naar vrijwilliger@wearedreamcatchers.be