Dadel en Rozijntje – geadopteerd

Dadel en Rozijntje zijn gereserveerd voor adoptie, maar verblijven momenteel wel nog in het café.

Verhaal:

Dadel en Rozijntje werden gevonden aan de haven van Gent. Aangezien het personeel daar voor hen begon te zorgen, hadden ze het wel naar hun zin. Maar we willen nu toch een veiliger situatie zoeken voor hen. Lees: iets met meer zetels en minder zware machines in de buurt.

Karakter:

Dadel (♂) is de leider van de twee: hij trekt Rozijntje (♀) een beetje mee in het verhaal. Sommige huiselijke gewoontes kennen ze nog niet, maar ze kunnen wel al zeemansknopen uit elkaar halen – al is dat met zulke nagels nu ook weer niet zó moeilijk!

Kwaliteiten:

Dit vrolijke duo is van ‘kittenbeen’ af bij elkaar en dus zijn ze ook onafscheidelijk geworden. Je krijgt twee schatjes die je meteen ook dubbel zoveel liefde kunnen geven. Ook zijn het ware circusartiesten, in de ruime zin van het woord dan toch. Ze kunnen beiden niet stil liggen als je ze streelt; zo draait Rozijntje wel honderd rondjes in haar mandje en oefent Dadel zijn roll over tijdens het knuffelen.

Favoriete ligpose:

In het begin liggen ze liever hoog maar eens ze genoeg vertrouwen hebben, zullen ze het zich ook ter hoogte van de zeespiegel comfortabel durven maken.

Favoriete speeltje:

Dadel en Rozijntje spelen heel graag met de hengel. Als daar ook nog eens een vis aan hangt, voelen ze zich weer als toen ze aan de haven woonden.

Favoriete eten:

Hun favoriete voeding is natvoer, ze zijn dan ook nogal gesteld op hun dagelijkse portie. Maar ja, als je aan de haven bent opgegroeid, is droogvoer ook al snel nat.

Knuffelroutine:

Dadel houdt wel al van aaien. Rozijntje houdt er ook wel van maar als ze er genoeg van heeft, zal ze met haar poot die van jou wel wegduwen. Zij amuseert zich momenteel eerder door wandelingetjes te maken in het café, maar al doende leert men!

 

Streken:

Dit duo heeft absoluut geen hoogtevrees; zo hadden ze al snel onze hoogste planken veroverd, of verschansten ze zich boven op de kast. Nu ja, zolang ze niet in de kast zitten, maken wij er geen probleem van.

Ideale thuis:

We zoeken kattenliefhebbers die van aanpakken weten. Je zult deze twee namelijk even de tijd moeten geven om gewend te worden aan alle nieuwe huisregels. In de perfecte situatie zijn er best geen kleine kinderen of andere dieren aanwezig. We hopen hen ook op termijn een buitenomgeving te kunnen schenken: een tuin met hoge muren zou perfect zijn voor deze fruitmand. Al kunnen ze wel al overweg met de gevaren van de buitenwereld.

Gezondheidstoestand:

Beide katjes zijn gezond, al heeft Dadel wel last van een vlooienallergie. Zo had hij een paar kale plekjes toen hij bij ons aanbelandde, maar gelukkig is dat snel behandeld met een pipet en is zijn vacht ondertussen al terug gegroeid!

Naam: Dadel en Rozijntje

Geslacht: Kattin en kater

Leeftijd: +/- 1 jaar

Vzw: Kat Zoekt Thuis