Adopteer

Adopt, don’t shop!

Alle katten die in ons café verblijven zijn te adopteren. Ze zijn afkomstig van verschillende vzw’s waar we mee samenwerken. Momenteel werken we vooral samen met Dierenasiel Gent en Kat Zoekt Thuis.

Als eerste kennismaking kan je een kijkje nemen op de pagina van onze Katten. Wil je de diertjes graag in leven de lijve leren kennen, dan reserveer je best een plaatsje. Heb je interesse in een kat dan lees je best eerst even onze adoptieprocedure.

De adoptie procedure verloopt als volgt:

Stap 1: Van zodra het profiel van een katje online staat, kan de adoptieprocedure starten. Heb je interesse in een katje, dan kan je mailen naar adopt@wearedreamcatchers.be. We maken dan een afspraak voor een adoptiegesprek. Deze gesprekken vinden telkens plaats in de voormiddag tussen 10u en 12u op openingsdagen.

Wil je eerst graag even kennismaken met alle diertjes, dan kan je gewoon een plekje reserveren om langs te komen.
Tijdens het adoptiegesprek bespreken we met jou de noden van het diertje waar jij de beste click mee hebt. We luisteren ook naar welk karakter jij vooral op zoek bent. Op die manier kunnen we de juiste match maken.

Stap2: Eenmaal je overtuigd bent van je keuze, leggen we je in detail nog eens de procedure uit. Wij bezorgen jouw aanvraag en info aan de vzw waar de kat vandaan komt. Zij zullen jouw aanvraag bekijken. Afhankelijk van de vzw zal er via hen ook nog een gesprek volgen. Zij hebben het recht om een adoptie te weigeren.

Stap 3: Eenmaal de vzw zijn goedkeuring geeft, kunnen we overgaan tot de verhuis. We komen een datum overeen wanneer je de poes komt ophalen. Dit geeft je de tijd om eventuele voorbereidingen te treffen. Om je huis zo katvriendelijke mogelijk in te richten, kan je alvast terecht in onze shop.

Stap 4: Ophaling van een geadopteerd diertje kan enkel tussen 18u-19u op openingsdagen. Je brengt zelf een draagmand mee of je kan er eentje kopen in onze shop. Breng ook een dekentje of doek mee om over de draagmand te hangen.

Stap 5: Genieten van je nieuwe familielid!

Adoptie kosten:

Een dier kost geld. Het is bij wet verboden om een dier gratis weg te geven. Wij moedigen iedereen aan om nooit een dier gratis weg te geven. Een dier is geen wegwerp artikel. Er zijn nu eenmaal financiele verplichtingen aan verbonden.
De kost van een adoptie zal verschillen van dier tot dier. Het verschil is afhankelijk van de vzw. Sommige vzw’s hebben een betere afspraak met hun dierenarts en krijgen een grotere kortingen op de verplichte ingrepen. Alle vzw’s werden door ons grondig doorgelicht. Geen enkel van hen maakt winst op de adoptiekosten, wel in tegendeel!

In de kost zit inbegrepen:

  • sterilisatie/castratie
  • chip (te registreren bij jouw eerste dierenartsbezoek)
  • inenting
  • FIV en FeLV test

Hiermee zijn in geen geval de soms extra medische kosten gedekt die er nodig waren om het dier te redden, laat staan eten, drinken en algemene verzorging.

Dierenasiel Gent: €170,00
Kat zoekt thuis: €130.00